Ciorbă de fasole păstăi, cu pipote și inimi

Ingrediente: 500 gr pipote și inimi, 300 gr fasole galbenă congelată, un morcov, o ceapă, două linguri ulei, sare, piper negru măcinat, un gălbenuș, 300 ml iaurt grecesc, mărar verde.

Mod de preparare

Pipotele și inimile se curăță, se spală, apoi se pun la fiert în apă rece. Când apa începe să fiarbă se spumează, până se obține o supă limpede. Între timp, se curăță legumele. Ceapa se toacă fin, iar morcovul se rade pe răzătoarea mare. În uleiul încins se pune morcovul, se adaugă apoi ceapa, amestecându-se până ce ingredientele se călesc ușor. Când ceapa devine sticloasă, peste ele se toarnă apa în care au fiert pipotele. După câteva clocote, se adaugă pipotele și inimile, apoi fasolea verde, sare, piper negru măcinat. Ciorba se lasă pe foc, până ce fasolea verde este fiartă bine. Dacă este nevoie, se mai adaugă apă.

Iaurtul, amestecat cu gălbenuș de ou, la care se adaugă câte puțin din ciorba fierbinte, se adaugă la ciorbă, amestecându-se continuu. La final, se presară mărar deasupra, se mai dă un clocot, apoi se stinge focul. Ciorba se acoperă cu un capac, iar după 10 minute, se poate servi.

Budincă din dovlecei cu brânză

budinca-de-dovleceiIngrediente:  3- 4 dovlecei (cca 1200 gr),  3 ouă, 200 gr brânză telemea, 3- 4 linguri smântână, 3- 4 linguri făină, 50 gr cașcaval, o legătură pătrunjel, ½ plic praf copt, sare, piper.

Mod de preparare

Dovleceii se spală bine, apoi se dau pe răzătoarea mare, cu coajă cu tot. Se pun într-un vas mai mare, iar peste ei se presară puțină sare. Se lasă așa o jumătate de oră, pentru a-și lăsa apa, iar între timp se pregătesc celelalte ingredient.

Brânza telemea se mărunțește sau se rade pe răzătoarea mare, cașcavalul se rade și el, iar pătrunjelul se taie mărunt.

După ce se storc de apă, dovleceii se pun într-un bol mare, se adaugă brânza telemea mărunțită, smântâna, ouăle, pătrunjelul, făina amestecată cu praful de copt, iar ingredientele se amestecă ușor, până se omogenizează. Totul se condimentează cu sare și piper. Compoziția obținută se toarnă într-un vas termorezistent, tapetat cu hârtie de copt, se nivelează, iar deasupra se presară jumătate din cașcavalul ras, apoi se dă la cuptorul preîncălzit. Se coace la foc potrivit, 30-40 de minute, până se rumenește. După ce se scoate din cuptor, deasupra se presară cașcavalul rămas. Se poate servi atât caldă, cât și rece.

Tort cu clătite și căpșuni

tort-coacazeIngrediente: 7 clătite, un borcan de nutella (400 g).

Crema: 400g cremă de brânză, 300 ml frișcă, lămâie, 100 g zahăr pudră, un plic de gelatină.

Pentru decor: 1 plic tort jeleu roșu, 400 g căpșuni, 1/2 lămâie.

Mod de preparare:

Se pregătește o tavă tapetată cu folie alimentară, în case se așază clătitele unse cu nutella, apoi rulate. Până se pregătește crema, tava se dă la rece.

Crema de brânză se mixează cu zahărul pudră, la care se adaugă, treptat, frișca lichidă, până se obține o cremă fină. La compoziție se adaugă gelatina, pregătită după instrucțiunile de pe ambalaj, zeama și coaja de lămâie, mixându-se în continuare, încă un minut.

Căpșunii se taie pe jumătate, se stropesc cu suc de lămâie, se ung cu puțină ciocolată și se așază peste clătite. Deasupra se va pune crema de brânză și se dă la rece. Plicul cu jeleu se pregătește după instrucțiuni, iar după ce se răcește puțin, se peste cremă. Tava se va mișca ușor, pentru a se acoperi toată suprafața ei.

https://www.bucataras.ro

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>