Bilete gratuite pentru pensionari

Deva – Aproximativ 40% dintre pensionarii cu venituri lunare mai mici de 800 de lei şi jumătate dintre celelalte 7 categorii de persoane care au dreptul că circule gratuit cu mijloacele de transport în comun pe raza Municipiului Deva şi-au ridicat tichetele de călătorie pentru perioada aprilie-iulie 2017.

Dintre cei 4.268 de pensionari deveni care beneficiază lunar de cele 20 de călătorii gratuite pentru transportul în comun, potrivit Hotărârii Consiliului Local nr. 121/2013, mai puțin de jumătate au solicitat tichetele în perioada de distribuire a acestora.

În privinţa celorlalte categorii de beneficiari, un număr de 215 persoane au ridicat biletele gratuite, mai puţin cu 13% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Puțin peste jumătate din totalul acestora (51%) sunt foşti deportaţi sau refugiaţi, alţi 18% foşti deţinuţi politici, 11% veterani de război, 8% donatori de sânge, 5% revolutionari, 4% persoane care au efectuat stagiul militar în perioada 1950-1961 şi 3% Cetăţeni de Onoare ai municipiului.

Tichetele gratuite de călătorie pentru transportul în comun pentru lunile aprilie-iulie au fost distribuite între 20 martie şi 21 aprilie 2017.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>